16:00

Örebro HK Vit

Referat: Nora/Hällefors - Örebro HK Vit

Dagens hemma match mot Örebro vit spelades i Hällefors iförda för dagen i lila tröjor.

Vi startade matchen i ett bra tempo skapade chans på chans men Örebro mw stred tappert. Iden 11 min åker vi på en utv. Inför matchen påtalade jag att vi skulle vara offensiva i boxplayet det skulle löna sig redan 11 sek gör vi efter att alex slitit sig fri ensam med mw gör han inget misstag. 1-0 är ett faktum. Spelet böljar nu fram och tillbaka chanser åt båda håll. Men så i den 15 min gör Jim en fint mål fint framspelad av Alex. Bytet efter är vi ej på tå tyvärr utan åker på en 2:a. Det tog endast 4 sek så går vi bort oss på teket 2-1. När det återstår ca 1 min av perioden så blir det 2-2 efter kladd i egen zon där vi ej får bort pucken och Johan släpper 1:a stolpen.
Men när det är en1/2 min kvar sätter Adam in en offensiv Tackling som gör att vår notoriska målskytt Jonas friställs med mw gör han inget misstag 3-2.
Mål 3-2
Utv 4-0
Skott 16-12

Inför 2:a perioden poängterar vi att vi måste va mer bestämda i egen zon och höja oss med skridsko åkningen.
Spelet böljar fram och tillbaka chanser åt båda håll men vi känns tyngre och starkare vi ligger på för ett ytterligare mål så därför i den 30 min så kommer 3-3 som en kalldusch
efter ett tveksamt mw ingripande av Johan.
I den 37 min kommer Jonas B ensam mot mw lyckas inte peta in pucken men det blir en kollision med deras mw som lackar ur och klappar till jonas i nacken och följdaktligen får matchstraff, samt Jonas får en 10 min .
Mål 0-1
utv12-5+20
Skott 18-8
Nu står matchen och väger 3-3 inför 3:e perioden.
Påtalar vad som vi ska tänka på stå upp på egen blå vända spelet snabbt.

3:e perioden inleder vi med en man mer efter deras 5:a Ger vår back Jonas z förtroende tanken är att han skall peta in en puck framför mål det skulle visa sig va en kanondrag han gör 4-3 efter 19 sek på en retur. i Bland lyckas man i coachningen.
Tyvärr för oss håller det bara i 4 min då kommer kvitteringen nu står det 4-4 16 min kvar. Då går vi ner på 3 femmor för att få mer fart i spelet. Det skulle visa sig vara ett segerrecept för i den 47 min gör vi 5 -4 genom Jesper i den 51 min kommer 6-4 våran större tyngd och bättre skridskoåkning tar nu ut sin rätt vi skapar nu chans på
chans Matchen slutar 6-4 vi spelar stundtals bra men kommer i svackor då och då i spelet kan bero på att många i laget har lidit av sjukdom och därför ligger efter i träning. Plus betyg förtjänar Jim och hela 2:a linan med MartinJ Johan och Alex ut Övriga Kan bättre idag räckte detta till seger. men vi måste höja oss ytterligare ett snäpp framöver. höja träningsintensiteten.